onsdag 2 mars 2011

Frihetsförsök runt om i världen.

[ På den här bloggen ska man ju skriva om so och saker som rellaterar till soämnet. Därför letade jag upp ett mål för årskurs 9 som jag tyckte stämde överens med det  jag tänkte göra ett inlägg om här.] :
-Ha kännedom om hur människor lever och arbetar i skilda miljöer i världen och om faktorer som påverkar dessa förhållanden samt reflektera över möjligheter till förändringar

Som nog de flesta med någon kontakt med det mediella nätet har sett vid det här laget, så pågår det ju demonstrationer, uppror och försök till befrielse över hela arabvärlden. Upprop mot diktatoriska ledare som har suttit ( Runt ) 20-30 år. Och i vissa fall t o m ändrat på grundlagarna för att kunna sitta kvar under denna längre peridon. Egypten ser ut att ha vunnit striden mot Gadaffi, men också andra länder har vaknat till, och börjat demostrera för att försöka få uppmärksamhet. I vissa länder har polis, militär, och anhängare till dom olika ledarna öppnat eld mot helt fredliga demonstranter, och helt enkelt tystat ner all form av upprop.

Tycker nog att vi ska vara väldigt glada att vi lever i Svergie där vi får t.ex. rösta var 4;e år. Där man kan gå ut och demonstrera utan att vara rädd att någon siktar med en kulspruta på dig och dina barn.

2 kommentarer:

  1. Helt UNDERBART av dig att välja ut ett mål och själv koppla det till något som händer i världen.
    Detta ger mig inspiration till att just ge er sådan typ av uppgift. Låta er välja bland alla so mål och koppla det till något ni tycker är intressant.
    TACK för denna inspiration.

    SvaraRadera
  2. Oj. Tack för all beröm. Skrev det där på Ev-so. Tina tyckte också det var en bra idé. Det var en idé som kom upp.. ( Tror du eller Tina pratat om det ngn gång ) Ville skriva om något mer än vad som finns som blogg uppgift, och då får man använda lite kreativitet. Det blir nog en rolig uppgift. Man kan relatera målen till mycket. Och skriver man om någon som intresserar en så har texten en tendens att bli roligare att både skriva och läsa. ^^.

    SvaraRadera