onsdag 16 mars 2011

Prao - Pedersons bageri. Onsdag

Sådär.. Nu är det inte många dagar kvar innan prao'n är slut. Sorligt, men så är det. Har som sagt haft superkul, och det är absolut dom roligaste veckorna på hela terminen.. Men det tycker nog många.

En sak jag la märke till idag, är renligheten. Såfort du tagit i en sak med en sked, så äre direkt med den till disken. Tvätta händerna hela tiden, och håret långt bort från maten. Men det är bara bra. Man vill ju inte ha en bakteriefylld bulle precis när man köper på ett bageri.
En annan rolig sak är att när man tex ska baka tekakor,åt tekakor i skolan, så tänkte man knappast på vad som vad i, eller vilket jobb det var att baka dom. Men det gör man ju nu, när man står och bakar dom där tekakorna från grunden.
I ett bageri får man också använda alla sina sinnen. Smaken, ( Får ibland smaka på sidorna på kakorna som vi bakar :3 )  luktsinnet, ( Hur ska man annars veta vad man stoppar i degen om det inte står någon text på det? )  synen, ( Tårtorna måste se snygga ut. )  känseln, ( Det sitter i händerna när man vet att en deg är bra ) och hörseln. ( Fy vad ugnen piper högt när den är klar, men det är väl bra för annars skulle bullarna riskera att bli brända ) .
Förutom att hjälpa till att baka och pensla dom olika bröden och bullarna, så fick vi också städa idag. ( Jag satt ner på en stol och såg ut att inte ha något att göra sa Fredrika. Skäms på  mig.. ) Utrustade med en skrubborste en flaska med tvättsåpa, och en disktrasa så gick jag på ett utrymme bakom återvinningen. Herre min gud vad det var mycket äckligt där bakom, men det blev rent och snyggt där efter. Tur att man inte är smutsrädd. ;).

Idag som alla andra dagar så stod vi och knådade degarna till ljudet av nyheterna som rabblade samma sak om och om igen om japan [ ( Stackars stackars människor. Tar deras olyckor aldrig slut? ) och Gadaffi. (Vart är usa's arméer när man behöver dom?) ]

Dagens visdom: Sitt inte ner och se ut att ha tråkigt, då hittar din handledare på något åt dig, och det är inte roligt xD 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar